Acest site foloseste cookie-uri


Ministrul de Interne a dispus activarea comitetelor pentru situații de urgență

15 IANUARIE 2016  •  18:10

Daca iti place stirea, share pe:

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus ca în toate județele aflate sub avertizare meteo să fie activate comitetele județene pentru situații de urgență, iar acestea să aibă în atenție zonele cunoscute ca fiind cu risc de înzăpezire, conform analizei de risc efectuate la nivelul ultimilor 5 ani. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, MAI este pregătit să intervină în aceste zile, în sprijinul autorităților locale, cu aproximativ 22.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, care au la dispoziție aproape 5.000 de mijloace, aceste forțe și mijloace putând fi suplimentate, în funcție de evoluția condițiilor meteo.

Ministrul Tobă a condus vineri o ședință tehnică, în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru dispunerea măsurilor preventive în contextul avertizărilor cod galben și cod portocaliu de intensificare a vântului, ninsori și viscol, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

În cadrul videoconferinței, Tobă a cerut informarea permanentă a cetățenilor pentru evitarea unor situații de pericol, intervenția rapidă pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice și monitorizarea modului de derulare a contractelor de deszăpezire.

''În condiții de viscol puternic, Poliția Rutieră, împreună cu administratorii drumurilor, vor lua măsuri preventive de închidere temporară a drumurilor pe care nu se mai poate circula în condiții de siguranță și va îndruma conducătorii auto pe rutele ocolitoare. Orice decizie de restricționare temporară a circulației va fi adusă la cunoștința opiniei publice'', se mai arată în comunicatul citat.

La ședință au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale de Meteorologie, Ministerului Apărării Naționale, precum și ai altor instituții cu atribuții pentru intervenția în situații de urgență.

ANM a emis, vineri, două avertizări meteorologice cod galben și cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol, valabile de sâmbătă seara, de la ora 20,00, și până duminică seara, la ora 20,00, în mai multe județe ale țării.

Potrivit meteorologilor, începând din data de 16 ianuarie, ora 20,00, sub cod galben se vor afla județele Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți.

Codul portocaliu se instituie în județele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul București), Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brăila, Vrancea, Galați.

În județele Tulcea și Constanța, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Începutul de săptămâna ne aduce vreme variată!

Horoscop

Soarele răsare pe strada berbecilor după o perioadă dificilă pe toate planurile!