Acest site foloseste cookie-uri


Meteorologii anunţă când vine zăpada în România!


6 IANUARIE 2014  •  13:08

De săptămâna viitoare, vremea va începe să se răcească, astfel că spre finalul acestei luni iarna îşi va intra în drepturi. Meteorologii au dat publicităţii prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar zăpada mult dorită de sărbători va veni abia spre finalul lui ianuarie.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni:

BANAT

În intervalul 06 – 14 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendinţă de scădere, mai accentuată după data de 10 ianuarie. Astfel, în data de 14 ianuarie maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile minime se menţin pozitive în cea mai mare parte a regiunii până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi vor coborî sub pragul de îngheţ, până în jurul a -6 grade. Șansele de precipitaţii cresc în 10-12 ianuarie, când va ploua slab, apoi vor fi mai ales ninsori.

CRIŞANA

În prima săptămână din interval, deşi temperatura aerului va fi în scădere, maximele se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, în special în primele zile. În cea de a doua săptămână însă, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 0-2 grade Celsius şi se vor apropia de normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi peste zero grade Celsius până în dimineaţa zilei de 11 ianuarie, apoi vor deveni negative, cu valori medii, în nopţile cele mai reci, în jur de -6 grade Celsius. Condiţiile de precipitaţii cresc începând cu data de 10 ianuarie, dar acestea vor fi slabe. La început va ploua, apoi va ninge.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci uşor şi treptat, până în data de 12 ianuarie. Din 13 ianuarie mediile temperaturilor vor fi uşor negative, dar apropiate de mediile climatologice specifice celei de a doua decade a lunii ianuarie. Valorile minime de temperatură vor fi şi ele tot mai coborâte, iar după data de 13 ianuarie nopţile vor fi geroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul a -10 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în perioada 06 ianuarie – 09 ianuarie. Începând cu 10 ianuarie, trecător vor fi precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, apoi ninsoare.

MARAMUREŞ

În intervalul 06 – 13 ianuarie, temperatura aerului va scădea treptat, până la -2 grade, luni, 13 ianuarie. După această dată maximele vor rămâne sub pragul de zero grade Celsius. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de îngheţ, din data de 12 ianuarie, şi nu este exclus să fie şi câteva nopţi geroase, cu temperaturi în jur de -10 grade Celsius. Până în jurul datei de 9 ianuarie probabilitatea de precipitaţii va fi redusă, apoi trecător vor fi precipitaţii slabe, la început ploi, apoi ninsori.

MOLDOVA

Până pe data de 11 ianuarie vremea se va menţine caldă pentru începutul lunii ianuarie, în cea mai mare parte a regiunii. În acest interval media regională a temperaturilor maxime va fi de 6 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade. În a doua săptămână vremea se va răci, astfel, valorile termice se vor apropia de mediile caracteristice perioadei: maxime în jur de 0 grade şi minime de -7 grade. În 10 şi 11 ianuarie sunt posibile ploi slabe, apoi temporar va ninge.

DOBROGEA

În prima săptămână a intervalului, caracteristica de vreme caldă se menţine. De la o medie regională de 9 grade în prima zi, maximele vor scădea cu aproximativ 3 grade, urmând să înregistreze o creştere în intervalul 10-12 ianuarie spre o medie de 8-9 grade. Valorile minime vor fi în general pozitive şi se vor situa în jurul valorii de 2 grade. După data de 13 ianuarie, scăderea de temperatură anticipată va aduce regimul termic în apropierea mediilor climatologice, adică maxime în medie între 1 şi 3 grade, și minime între -4 şi -2 grade.
Până pe data de 13 ianuarie şansele de precipitaţii se menţin reduse. O probabilitate mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, mai ales ninsori slabe, va fi între 13 şi 17 ianuarie.


MUNTENIA

Vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit în intervalul 6 - 12 ianuarie, când valorile diurne ale temperaturii vor fi în medie de 6-8 grade, iar în cursul nopţilor se vor înregistra în jur de 0 grade. După data de 13 ianuarie este estimată o scădere apreciabilă a temperaturii, spre valori medii ale maximelor în jurul a 0 grade şi minime ce se vor situa între -6 şi -4 grade, ceea ce reprezintă un regim termic normal pentru mijlocul lunii ianuarie. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales ninsori slabe, va crește în intervalul 13-17 ianuarie.

OLTENIA

Până pe 12 ianuarie, temperatura se va menţine peste mediile climatologice. Media regională a valorilor maxime va fi de 7-8 grade, iar a minimelor în jur de 0 grade. În a doua săptămână a intervalului este anticipată o răcire a vremii, astfel că la nivelul regiunii se vor înregistra în medie maxime de 0-2 grade, iar minimele termice vor fi în medie de -6, -4 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va creşte după data de 13 ianuarie, când vor fi mai ales ninsori, în general slabe.

LA MUNTE

Vremea se va menţine deosebit de caldă până pe data de 10 ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de peste 6 grade şi ale minimelor în jurul a 0 grade. După această dată vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Astfel, valorile termice diurne vor scădea spre -6 grade în 13 şi 14 ianuarie, ca ulterior să crească cu aproximativ 2 grade până la sfârşitul intervalului. Media minimelor nocturne va scădea
semnificativ, astfel că în cele mai reci nopți această medie va fi de -12 grade. Începând cu data de 10 ianuarie creşte probabilitate de apariţie a precipitaţiilor în general slabe, la început sub formă de ploaie, apoi ninsori.

Sursa: ANM


Zi DECISIVĂ pentru familia Năstase

Pune video pe site-ul tau:

6 IANUARIE 2014  •  13:07

Fostul premier şi soţia lui vor afla sentinţele finale în dosarul Zambaccian. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi primit bunuri şi materiale de construcţii în valoare de 600.000 de euro de la doi funcţionari, pentru a-i menţine în funcţie.

Iniţial, Adrian şi Dana Năstase au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. DNA a făcut recurs şi a cerut închisoare cu executare. Recurs au făcut şi avocaţii familiei Năstase care cer achitarea celor doi.

Apropiaţii le sunt alături lui Adrian şi Danei Năstase.

Suntem alaturi de Adrian Nastase. am fost alaturi in tot acest timp. ii tinem pumnii. asteptam. sunt momente f dificile. nu sunt f multe de copentat, a spus Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

Ma rog la Dumnezeu sa-i fie bine, a spus și vicepremierul Liviu Dragnea.

Îi doresc mult succes si Dumnezeu sa-l ajute sa faca fata acestor incercari,  îi transmite și primarul orașului Iași, Gheorghe Nichita.

Adrian Năstase aşteaptă acum în vila din Zambaccian decizia definitivă a Instanţei Supreme. După o vacanţă petrecută pe Valea Prahovei, fostul premier a făcut anunţul pe blog, într-o postare în care scrie despre curaj.

Adrian Năstase trebuia să primească sentinţa finală în luna decembrie, anul trecut, dar magistraţii au amânat totul pentru astăzi.

Citește și Soții Năstase îşi aşteaptă SENTINȚA! Azi află dacă ajung după gratii

Învăţătoarea acuzată că a cerut bani de cadouri părinţilor a ajuns în faţa şefilor

Pune video pe site-ul tau:

6 IANUARIE 2014  •  08:23

Dana Blându, învăţătoarea acuzată că a cerut bani de cadouri părinţilor, s-a întors la şcoală. Nu va merge în faţa elevilor, ci în faţa şefilor. Trebuie să răspundă la acuzaţiile care i se aduc.

Învăţătoarea trebuie să răspundă întrebărilor comisiilor de anchetă. Se va stabili dacă în acele înregistrări se află Dana Blându şi dacă aceasta a cerut bani sub acea formă în care apare pe înregistrări. 

Sunt mai multe autorităţi care o vor chestiona, apoi se va da un verdict în privinţa ei. 

Bataie cu bâte într-o sala de jocuri!

Pune video pe site-ul tau:

6 IANUARIE 2014  •  08:21

O sală de jocuri s-a transformat peste noapte într-un ring de luptă. La început s-au folosit pumnii, dar cel învins s-a întors pentru revanşă cu o bâtă în mână.

Şi a plecat abia după ce şi-a lăsat adversarul inconştient pe podea.

Atenţie! Imaginile VIDEO pot afecta emoţional!

Cu numai câteva minute inainte să fie devastat localul, nimic nu anunţa ce avea să urmeze. Trei amici îşi încearcă norocul la un aparat şi glumesc. 

Un alt bărbat le tulbură însă distracţia. 

După ce-l trage din faţa aparatului pe rivalul său, îi reproşează că s-a luat de un prieten. Şi începe să-l lovească.

Apoi îşi dă jos vesta şi se pregăteşte de o bătaie în toată regula. Dar adversarul său se întoarce şi pleacă furios. Îi promite însă că se va răzbuna.

12 minute mai târziu se întoarce să-şi onoreze promisiunea. Cu o bâtă în mână. După un schimb scurt de replici începe să lovească.

Victima se prăbuşteşte sub masa, dar agresorul continuă să lovească.

Niciun client nu-l ajută pe bărbatul întins pe podea. Barmanul se apropie de el, dar în loc să vadă cum se simte, ridică un scaun şi începe să şteargă masa.

Victima şi-a revenit în mâinile medicilor. Incidentul s-a petrecut în urmă cu aproape două luni, dar agresorul este încă liber.

Asta deşi bărbatul pe care l-a bătut a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale. Omul se teme acum pentru siguranţa sa şi a familiei sale.

Soții Năstase îşi aşteaptă SENTINȚA! Azi află dacă ajung după gratii

Pune video pe site-ul tau:

6 IANUARIE 2014  •  08:12

Curtea Supremă dă azi verdictul din dosarul Zambaccian, care l-ar putea trimite pe fostul premier din nou după gratii.

După opt ani de cercetare penală, în care a fost plimbat pe la DNA, Înalta Curte, Curtea Constituţională, şi din nou DNA şi Înalta Curte dosarul Zambaccian a ajuns la final. Azi ar trebui dată o decizie finală.

Dacă aş fi cinic, aş spune că pare a exista o legătură strânsă între justiţie şi sărbătorile religioase, mai ales în ceea ce priveşte Crăciunul - de rit vechi sau nou…, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

Dana şi Adrian Năstase au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi şantaj.

Obiectul infracţiunii - lucruri de valoare din China cu care fostul premier şi-ar fi decorat casa din Zambaccian.

Acest amestec de teme a incrucat ft mult lucrurile, invinutii transformati in martori, martori in invinuiti, de-aici o poveste pe care nu o intelkeg cei mai multi, spunea Năstase pe 19 decembrie 2013.

Instanţa a rămas în pronunţare anul trecut, dar magistraţii au decis să amâne decizia pentru azi. Aşa că Adrian Năstase şi-a petrecut Crăciunul în linişte alături de familie. Şi a scris pe blog.

Săptămâna asta nu e cu emoţii doar pentru Adrian Năstase.

Relu Fenechiu va afla mâine dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine sentinţa de cinci ani cu executare primită în Dosarul Transformatorul.

Şi deputatul Gheorghe Coman va ajunge în faţa judecătorilor. Procurorii DNA cer arestarea sa preventivĂ.

Amețită de alcool și nervoasă, o şoferiţă s-a dat în spectacol la secție

Pune video pe site-ul tau:

6 IANUARIE 2014  •  07:50

O şoferiţă cu puţină experienţă la volan, dar multe grade în sânge, s-a dat în spectacol azi-noapte, după ce a fost trasă pe dreapta. I-a înjurat pe agenţi ca la uşa cortului.

Femeia de 36 de ani se întorcea de la o petrecere din Centrul Vechi, împreună cu soţul ei, când a fost oprită de poliţiştii.

Trădată de mirosul puternic de alcool, şoferiţa a fost pusă să sufle în etilotest.

Atunci a început circul.

Femeia i-a înjurat pe jurnalişti, dar și cu poliţiştii a avut ceva de împărţit.

În cele din urmă s-a lăsat convinsă să intre în sediul INML. Înainte să ajungă în faţa medicilor a lovit o echipă de filmare cu piciorul.

La fel de nervoasă a fost şi după ce medicii i-au luat probe biologice.

Femeia şi-a luat permisul în urmă cu jumătate de an, dar după spectacolul pe care l-a oferit aseară, ar putea rămâne doar pieton.

În plus, riscă să fie acuzată de ultraj pentru că i-a înjurat pe agenţii de la rutieră.