La vârsta la care ar trebui să se joace cu păpuşi, o fetiţă din Satu Mare face drifturi, participă la raliuri şi visează la Formula 1. Natalia a câştigat deja trei titluri de campioană la categoria ei de vârstă şi multe alte cupe şi trofee.

Articolul continua dupa recomandari

Are doar 13 ani, dar îmblânzeşte volanul ca un adevărat profesionist. Nu se teme de nimic, nici măcar după ce, zilele trecute, s-a răsturnat cu maşina pe pistă. 

La volanul maşinii care s-a răsturnat pe pistă este o fetiţă de 13 ani. Nu este speriată şi nici nu plânge - e obişnuită cu adrenalina. Maşina de raliu este jucăria ei preferată. Natalia a renunţat la păpuşi sau fundiţe roz şi s-a apucat de la 9 ani să se joace ca băieţii mari. Cu volanul şi caii putere.

"La volan simt adrenalină, cel mai mult", spune fata.

Natalia are patru maşini pentru concurs. Şi se ocupă singură de fiecare în parte.

"La Rally Sprint la Satu Mare am trei titluri de campioană, la Time Atack tot trei, nu, unul, anul trecut, şi la slalom paralel tot locul", se mândreşte Natalia.

De anul acesta, Naty, cum îi spun apropiaţii, a ieşit şi la concursuri internaţionale. A mers pentru prima dată la Campionatul European, clasa junior. Vrea să ajungă însă mult mai sus: "Peste doi ani, la Mondiale, iar anul următor, la Formula 1".

De pasiunea Nataliei, vinovat este în primul rând, tatăl ei. A avut şi el microbul automobilismului în sânge, dar a renunţat la curse ca să o poată ajuta pe Naty. Doar participarea la o etapă de campionat european costă în jur de 1.000 de euro.

"Am vorbit cu mai multă lume, care mi-a spus. Cred că până la urmă va fi cea mai bună dintre noi", spune şi tatăl.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.