Zeci de mii de români se bucură de minivacanţa de Sfânta Maria. În timp ce pe litoral nu mai ai loc să arunci un ac iar petrecerile se ţin lanţ, sunt şi români care nu au uitat scopul acestui miniconcediu. Înainte de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Prislop şi la Mânăstirea Hagigadar din judeţul Suceava mii de oamenii au mers să se roage. Spun că aşa se pregătesc de Marea sărbătoare. Şi la Nicula, în judeţul Cluj sunt aşteptaţi şi în acest an peste 15.000 de credincioşi, iar primii pelerini au sosit deja. 

Articolul continua dupa recomandari

La mânăstirea Prislop, mii de oameni şi-au aşteptat rândul pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca. Cu mic, cu mare, bătrâni sau bolnavi, oamenii se aşază tăcuţi la coadă, atraşi şi de poveştile despre miracole. Se roagă la părintele Arsenie Boca şi spun că o vizită la Prislop îţi pregăteşte sufletul de sărbătoare.

Şi la "Mânăstirea împlinirii dorinţelor", de lângă Suceava s-au adunat şi în acest an sute de credincioşi, cei mai mulţi dintre ei armeni. Au respectat cu sfinţenie tradiţia, au urcat în genunchi până la mânăstire, iar mai apoi au înconjurat biserica pentru ca dorinţele lor să se împlinească.

Pentru ca dorinţele să li se îndeplinească, credincioşii trebuie să mai facă ceva. Urechiuşe, un fel de colţunaşi umpluţi cu carne.

Marea sărbătoare va fi însă la Mânăstirea Nicula. Acolo sunt aşteptaţi peste 15.000 de credincioşi. Primii pelerini au sosit deja şi s-au aşezat cu păturile sau corturile pe dealurile din jur.

Pentru siguranţa zecilor de mii de pelerini, şi în acest an au fost angrenate forţe impesionante. Sunt zeci de paramedici şi pompieri care vor fi la corturile de prim ajutor din curtea mânăstirii iar peste 500 de poliţişti şi jandarmi vor fi prezenţi la datorie. Autorităţile pregătesc şi 20.000 de porţii de sarmale şi cozonac. Cei care nu pot să ajungă la slujba religioasă o pot asculta de pe telefon - ceremonia va fi transmisă live şi pe Facebook.