Cel mai bogat român a dat statul în judecată. Ion Ţiriac cere despăgubiri de 17 milioane de euro, după ce Romsilva a anunţat că nu îi prelungeşte contractul pentru domeniul de vânătoare Balc. Miliardarul ar rămâne cu peste 600 de mistreţi, dar fără cele 11 mii de hectare de pădure în care sunt crescuţi, special pentru partidele de vânătoare anuale.

Articolul continua dupa recomandari

Cea de-a unsprezecea partidă de vânătoarea a bogaţilor Europei ar putea fi ultima organizată pe domeniul Balc. Şi ILEGALĂ, spun reprezentanţii Romsilva. Când şi-a chemat invitaţii, miliardarul nu mai avea contract pentru teren.

Miliardarul şi statul român îşi dispută acum dreptul de a folosi domeniul cinegetic, după ce Romsilva a refuzat să încheie un contract nou în termenii ceruţi de Ţiriac.

În comuna Balc, părerile sunt împărţite. Localnicii se bucură că-şi recapătă pădurea. Legea i-a permis lui Ţiriac să concesioneze pe 49 de ani conacul de pe domeniu şi terenul aferent de 8,7 hectare.

Pentru domeniul de vânătoare, Ţiriac plătea o chirie anuală de nouă mii cinci sute de euro. Acum, vrea despăgubiri pentru toate investiţiile pe care le-a făcut ultimii 10 ani.

Până lămureşte problema Balcului, Ţiriac nu renunţă la partidele de vânătoare. Îşi amenajează un nou domeniu, pe aproape o mie de hectare, în Caraş-Severin. Terenul i-a aparţinut în mare parte controversatului prinţ Paul.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.