Visul european s-a frânt în largul coastelor româneşti pentru 69 de imigranţi kurzi. Nava în care se aflau a fost interceptată de Garda de Coasta în largul Portului Mangalia. La bordul navei se aflau 29 de minori dar şi o femeie însărcinată care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Articolul continua dupa recomandari

În barca plină până la refuz, 69 de oameni visau la o viaţă mai bună. Ambarcaţiunea în care se aflau naviga sub pavilion turcesc şi a fost interceptată de paza de coastă aproape de graniţa cu Bulgaria. Destinaţia finală trebuia să fie Germania. Un fel de El Dorado modern în ochii refugiaţilor.

Ion Albu, prefect Constanţa: "În jurul orei 7 dimineaţa a fost identificată o navă cu 71 de persoane. Dintre aceştia 29 sunt copii, 10 femei iar restul barbati. Două persoane sunt aşa zisele călăuze."

În ultimii ani, mii de oameni din regiunea Kurdistanului au încercat să intre ilegal în Europa, departe de sărăcia şi războiele care le macină ţările. Plătesc sume mari de bani traficanţilor pe care îi întâlnesc la frontiera cu Turcia iar mulţi îşi pierd viaţa în timpul călătoriei. 

Adulţii vor fi audiaţi iar cei care vor cere azil politic vor fi dusi într-un centru de imigranti. 12 cazuri de imigraţie ilegală pe Marea Neagră au fost înregistrate începând cu 2013. Regiunea Kurdistan este casă pentru 1.8 milioane de oameni care au fugit din Siria şi Iraq din cauza atacurilor ISIS.