Frigul şi ninsoarea le-au fost potrivnice, anul acesta, credincioşilor care au vrut să ia agheasmă de la Biserica Greacă din Brăila. Pelerinii care s-au aşezat la coadă încă de noaptea trecută, ca să ia apă sfinţită, n-au avut nici măcar unde să se adăpostească de fulgii de zăpadă.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă în anii trecuţi, sute de pelerini rămâneau peste noapte la Biserica Greacă din Braila, acum doar câţiva oameni au înfruntat ninsoarea şi frigul. Veniţi de la sute de kilometri distanţă, ca să primească agheasmă, aceştia au rămas la uşa bisericii până dimineaţă.

Pelerinii cred în puterile miraculoase ale apei sinţite care izvorăşte de sub fundaţia Bisericii din Brăila. Vechi de aproape 300 de ani, lăcaşul de cult era loc de pelerinaj, încă de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Potrivit rânduielilor bisericeşti, agheasma luată de la Biserică în ziua Izvorului Tămăduirii, se ţine în casele credincioşilor, tot anul. În clipe de restrişte, credincioşii trebuie să bea din apa sfiinţită şi să stropească locul unde trăiesc. Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.