Ministerul Educaţiei a publicat baremul de corectare la Limba şi Literatura Română, proba scrisă susţinută astăzi de absolvenţii claselor a VII a.

Articolul continua dupa recomandari

Absolvenții de clasa a VIII-a care au participat luni la proba scrisă de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale au avut de rezolvat la primul subiect cerințe pe baza unui fragment din poezia "Ploaia" de Magda Isanos.

La cel de-al doilea subiect, candidaților la evaluarea națională li s-a cerut să rezolve cerințe pe baza fragmentului din textul "Cel mai rapid de pe pământ" publicat în revista Terra Magazin.

Tot la subiectul al doilea, absolvenții de gimnaziu au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei întreceri sportive.

VEZI BAREM CORECTARE - LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale, la Evaluarea Națională s-au înscris 144.890 de candidați (144.740 de candidați din seria curentă și 150 din seria anterioară). Probele sunt organizate în 4.164 de centre, potrivit Agerpres.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.