Un elev de clasa a VIII-a din Şimleu Silvaniei a fost eliminat, luni, de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, după ce i-a sunat telefonul mobil cu puţin timp înainte de încheierea examenului.

Articolul continua dupa recomandari

'Un elev de la Şcoala Gimnazială 'Silvania' din Şimleu Silvaniei, căruia i-a sunat telefonul mobil cu puţin timp înainte de încheierea probei, a fost eliminat de la proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a. Conform metodologiei, tentativa de fraudă este sancţionată cu acordarea notei unu la proba respectivă şi cu eliminarea din sala de examen', a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Marcel Lucaciu.

În judeţul Sălaj s-au înscris la această probă 1. 896 elevi, fiind prezenţi 1.809.

La Evaluarea Naţională, probele scrise au loc, în Sălaj, în cadrul a 54 centre de examen, care sunt prevăzute cu sisteme de supraveghere audio-video.

Sursa: Agerpres


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.