Adio, ulei de argan! Adio, ulei de palmier! Adio, ulei de cocos! Şi bun-venit, ulei de dovleac! Deşi mulţi români nu s-au gândit nicio clipă că dovleacul poate să fie altceva decât un ingredient alimentar, să ştiţi că leguma portocalie are o lungă listă de beneficii cosmetice

Suntem în plină toamnă, dar oscilaţiile de temperatură - azi cald, mâine frig - ne afectează nu doar tenul, ci şi părul. Aşa că multe femei aleg să-şi recapete strălucirea pielii şi a coafurii printr-o metodă simplă, dar foarte costisitoare: vizita la saloanele de frumuseţe.

Articolul continua dupa recomandari

Ceea ce nu ştiu, însă, este că natura ne oferă o sursă perfectă de vitamine şi nutrienţi, pentru a ne putea repara rapid tenul şi părul: dovleacul. Problema este că româncele nu au auzit de beneficiile sale.

Un ilustru necunoscut atunci când vine vorba despre cosmetică, dovleacul are destul vitamine şi nutrienţi cât să poată constitui baza unei măşti excelente pentru ten. Transformat în ulei, este un foarte bun hidratant pentru piele.

Şi părul suferă modificări odată cu schimbările bruşte de temperatură. Vântul şi ploile usucă şi degradează firul de păr. Iar hair-styliştii au dat balsamurile de păr scumpe pe uleiul de dovleac.

E bine, totuşi, să reţinem că tratamentele de înfrumuseţare nu se găsesc mereu pe rafturile magazinelor sau în saloanele de cosmetică. Cel mai adesea le avem în frigider, doar că nu ştim cum să le întrebuinţăm.