Acest site foloseste cookie-uri


Doliu în teatrul românesc. Un mare actor s-a stins din viaţă

17 IANUARIE 2016  •  08:33

Daca iti place stirea, share pe:

Actorul Theodor Danetti a murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani, conform Uniunii Teatrale din România. În cei 61 de ani de carieră, a jucat în nenumărate piese de teatru şi filme, alături de nume mari ale scenei româneşti.

Actorul Theodor Danetti s-a stins din viaţă la 90 de ani. Înmormântarea va avea loc mâine, 17 ianuarie, la ora 12.30, la Cimitirul Evreiesc de rit sefard, conform UNITER.

Danetti s-a născut în 1926 în oraşul Corabia, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale Bucureşti" şi a debutat la Teatrul de Stat din Baia Mare. Vreme de zece ani (1965-1975) a fost angajat al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ şi apoi a venit în Bucureşti, la Teatrul Bulandra şi la Teatrul Evreiesc de Stat.

Venirea la Bucureşti l-a apropiat şi de lumea filmului, în care a avut peste 40 de roluri.

A lucrat cu Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iureş, Vlad Ivanov, Maia Morgenstern, cu Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Adrian Pintea, Gheorghe Cozorici, Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu, Ion Cojar şi multe alte nume importante ale teatrului şi filmului românesc.

 

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Meteo 29/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei, 28 octombrie 2016. Berbecii vor avea o zi plină de surprize!