Descoperire istorică la Constanţa! Morminte şi vestigii greceşti, vechi de două milenii, au fost descoperite de nişte muncitori care săpau fundaţia unui magazin pe locul vechii fabrici de pâine Dobrogea. Arheologii au stopat orice lucrare şi au preluat şantierul.

Articolul continua dupa recomandari

Pe locul fostei fabrici de pâine din Constanţa, au fost descoperite două feluri de morminte din perioada greacă. Pe lângă trupurile copiilor înhumaţi alături de adulţi arşi pe rug, au fost descoperite vase, monede şi bijuterii din secolele I şi al II-lea înaintea erei noastre.

Arheologii consideră că ne aflăm în faţa unei descoperiri de proporţii.

Nu este pentru prima dată când, în Constanţa, se fac descoperiri importante, din greşeală. În anii trecuţi, s-au găsit vestigii din secolele al II-lea şi al IV-lea, lângă gară şi lângă Casa de Cultură. Însă noua descoperire, parcă le întrece pe toate celelalte.

Desigur, localnicii habar n-aveau ce comoară se ascundea pe terenul fostei fabrici de pâine.

Toate vestigiile vor fi analizate, datate şi etichetate, iar după închiderea şantierului, vor fi expuse în Muzeul de Arheologie din Constanţa. Nu de alta, dar pe locul fostei fabrici de pâine va fi construit un nou magazin.