Acest site foloseste cookie-uri


Dansuri populare maghiare

7 AUGUST 2013  •  09:28

Daca iti place stirea, share pe:

Japonezi, chinezi, mexicani, spanioli, polonezi si chiar maghiari. Aparent nu ii uneste nimic. In realitate, toti vor un singur lucru: sa invete dansurile populare maghiare.

Cand privesti, pare simplu. Cateva piruete si gata dansul. Dar de la teorie la practica e cale lunga. Muzica este atat de frumoasa, incat incepi sa dansezi. Au simtit asta pe pielea lor cei aproape 500 straini, care iau lectii de dans la Sancraiu, o comuna din Cluj.

Printre cursanti l-am gasit si pe Kirara, care a venit tocmai din Osaka impreuna cu familia si prietenii. "In Japonia nu avem dansuri in cuplu, la noi se danseaza doar solo si miscarile sunt mai line", a spui barbatul.

Chiar daca nu sunt obisnuiti cu dansurile in doi japonezii i-au impresionat pe instructorii din tabara. Incearca sa exerseze miscarile chiar si cand este pauza. Si au o multime de intrebari si dimineata, si seara, deci ei cand se scoala, deja lucreaza.

Unii cursanti nu s-au multumit doar sa invete sa danseze. "Ritmul este usor, nu mi se pare greu deloc. Cred ca datorita faptului ca dansez de cand aveam 15 ani si pentru ca am aflat foarte multe despre aceasta muzica, imi este mai usor sa o cant", a spus un cursant.

Cand se va intoarce in Buenos Aires, Nicholas le va canta prietenilor o doina.

În Spitalul din Alexandria, pacienţii stau ca pe şantier. Printre mormanele de moloz şi tonele de praf, totul funcţionează ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla Pacienţii nu se plâng doar de mizerie. Ci şi de medici şpăgari. Sau... nepăsători. Un reportaj exclusiv, dintr-un spital inaugurat acum trei ani cu surle, trâmbiţe şi panglici tăiate de mai-marii de la Bucureşti, la Observator 19. Cu Anca Lungu.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Venus in Leu, din 5 iunie 2015 – mai stralucitor decat o mie de sori

 In semnul regal al mandriei si puterii, Zeita Iubirii - Venus...

Meteo

Meteo 29/07/2015

Horoscop

Studenții IMA au șansa să-și trăiască visul

Emisiuni
cu Daniel Osmanovici
cu Anca Lungu
cu Mihaela Cãlin

Vezi ce au trimis utilizatorii nostri

Ai o informatie care poate fi o stire? Trimite si tu!

Trimis de Alexe Catalin
Trimis de Oprea Ovidiu