Un tânăr de 32 de ani care a vrut o schimbare în viaţa lui. A renunţat la jobul lui de corporatist pentru proiectul de colectare a uleiului uzat. 

Articolul continua dupa recomandari

Cu ajutorul bicicletei, fentează traficul infernal şi se deplasează rapid la domiciliul bucureştenilor. Efectele uleiului aruncat în apă sunt dezastuoase pentru natură.

Din comoditate, oamenii nu colectează uleiul uzat şi preferă calea cea mai facilă: aruncarea în chiuvetă. Dar reprocesat, uleiul se poate transforma. Din el se poate obţine biodiesel-ul. Dintr-un litru de ulei uzat se obţin 900 de ml de biodiesel, iar din produsul secundar se produce un săpun care este bun şi pentru corpul omenesc.

După o zi agitată, Uleiosul este mulţumit. El speră să-şi extindă proiectul şi fie solicitat şi de restaurante, fast-food-uri şi orice altă firmă foloseşte ulei pentru a prăji alimente.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.