Romândria este România frumoasă, profundă, autentică. Înseamnă valori, talent, oameni şi idei. Romândria suntem noi, oriunde am fi. Şi am găsit-o şi în Spania. Unde o familie din Maramureş a reuşit să reconstruiască o mică Romândrie a lor, cu îmblânzitori de cai şi cavaleri curajoşi.

Articolul continua dupa recomandari

Dar pentru familia Bococi, povestea n-a fost ca în cărţi de la început.

"Când mă uit în spate, în trecut, câteodată nu îmi vine să cred. Ţin minte că mergeam şi dormeam la marginea pădurii, dădeam drumul la cai, liberi pe câmp şi a doua zi dimineaţa erau acolo, păscând. Bunicul meu avea multe oi şi mama mereu îmi spunea: dacă nu o să înveţi, o să ajungi la oi, păstor. Era o ameninţare grea. Şi am ajuns aproape la oi, doar că erau cai. Cel puţin, beneficiul e că nu trebuie să merg pe jos", spune Liviu Bococi.

E felul lui modest de a spune că a străbătut deja lumea, de la un capăt la celălalt, în spectacole în care îmbină Voltija cu cascadoria. Când era copil, nici nu îndrăznea să viseze la o proprie herghelie de cai, cu exemplare scumpe ca maşinile de lux.

Dar acum, familia Bococi prezintă cel mai complex show ecvestru din lume. Se numeşte "o întâlnire magică între om şi cal" sau Cavalia. 65 de cai aleşi pe sprânceană, conduşi de cei mai talentaţi 45 de acrobaţi din lume, te poartă într-o odisee prin lumi, culturi şi civilizaţii uluitoare. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.