Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, în contextul în care a avertizat că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţie, că reprezintă circumstanţe îngrijorătoare faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată.

Articolul continua dupa recomandari

"Nu pot să mă fac că nu văd că preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu urmărire penală în curs. Preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanţe îngrijorătoare.", a declarat Iohannis, la şedinţa de constituire a CSM.

Ulterior, el a afirmat că o lege a amnistiei şi graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, arătând că se va opune în cazul unui astfel de act normativ.

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei şi graţierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoţi care pot fi periculoşi pentru persoane, poate şi pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru (al Justiţiei - n.r.).", a spus şeful statului. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.