Înfiinţarea a 250 de kilometri de piste pentru biciclete şi construirea a trei pasaje rutiere în Bucureşti ar putea să fie finanţate din fonduri europene, a declarat, vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, după discuţia cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Articolul continua dupa recomandari

"Am propus câteva proiecte pentru a se califica la finanţare din partea Uniunii Europene şi considerăm că sunt proiecte eligibile, (...) precum înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete şi locuri de parcare, 250 de kilometri. Avem deja în licitaţie şi studiul de fezabilitate, valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a adăugat că tot din fonduri europene ar putea fi construite şi trei pasaje auto, pentru a uşura circulaţia rutieră.

"Aş adăuga pasajul denivelat Petricani, pentru care există un studiu de fezabilitate, dar trebuie actualizat, valoarea estimată fiind de 25 de milioane de euro, pasajul denivelat Andronache, unde există un studiu de fezabilitate care va fi reactualizat, vaoarea estimată fiind de 25 de milioane de euro. Şi, de asemenea, o zonă foarte aglomerată a Capitalei, prelungirea Ghencea-Domneşti, în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, pentru care există licitaţie pentru studiul de fezabilitate”, a precizat Gabriela Firea. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.