Acest site foloseste cookie-uri


MAE: "Dacă se confirmă, testul nuclear efectuat de Coreea de Nord reprezintă o provocare la adresa păcii și securității"

6 IANUARIE 2016  •  17:11

Daca iti place stirea, share pe:

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) susține într-un comunicat remis, miercuri că, dacă se confirmă, testul nuclear efectuat de Coreea reprezintă o provocare la adresa păcii și securității în regiune.

"Ministerul Afacerilor Externe își exprimă îngrijorarea cu privire la anunțul Republicii Populare Democrate Coreene de la 6 ianuarie 2015, conform căruia a testat o bombă cu hidrogen. Dacă se confirmă, așa cum a subliniat și Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, testul nuclear efectuat de autoritățile nord-coreene încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și reprezintă o provocare la adresa păcii și securității în regiune", se arată în sursa citată.

MAE subliniază că România, în calitate de președinte al Comisiei Pregătitoare a Organizației privind interzicerea totală a testelor nucleare, va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile privind dosarul nuclear nord-coreean și implicațiile sale în plan regional și global.

În situația în care se va confirma, testul efectuat de Coreea de Nord se adaugă celorlalte trei teste nucleare derulate în 2006, 2009 și 2013.

Sursa: agerpres.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Meteo 27/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei 27/10/2016. Taurii au un magnetism fantastic faţă de persoana iubită