Politicienii ascund secrete care ar face orice adversar politic să nu-şi dorească o confruntare fizică. Avem deputaţi, senatori şi chiar miniştri cu centură neagră la karate. Printre ei, actualul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, are centura neagră 2 dani. Face arte marţiale de peste douăzeci de ani şi este specialistă în stilul Shotokan Fudokan. Aşa că nu îi e frică de nimic.

Olguţa karatista a băgat, însă, spaima în colegii parlamentari. Şefa pensiilor şi salariilor a povestit acum câţiva ani cum a sărit la gâtul fostului deputat Arpad Antal şi cum era, chiar să-l bată pe liberalul Dumitru Oprea.

Atunci era în PRM, partidul lui Corneliu Vadim Tudor, şi apărea des alături de Irina Loghin.

De când e în PSD, ministrul Muncii n-a mai apelat la forţa fizică. Cei din partid, însă, îi cam ştiu de frică.

Florin Iordache: "Faptul ca e experta si are centura neagra o ajuta sa se exprime in viata cotidiana. Pe doamna Vasilescu am vazut-o si pe motocicleta ca conduce foarte bine. E un ministru destoinic si o persoana activa."

Şi nu este singurul social-democrat specialist în karate. Fostul ministru al cercetării, Şerban Valeca, are centura neagră 4 dani şi este preşedintele Federaţiei Române de Karate. 

Un alt greu din PSD, Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare, este mare judokan.