70 de ani de viaţă, 55 de ani pe scenă. Este destinul fabulos al lui Nicu Covaci. Un artist al cărui nume se confundă cu cel al unei trupe de de record: Phoenix. La fel cum spune legenda, formaţia a renăscut din propria cenuşă şi este, acum, mai tânără ca niciodată. Din cei şase membri , trei au sub 20 de ani. Cel mai tânăr abia a împlinit 14 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Scena. E locul unde se împletesc trecutul, prezentul şi viitorul trupei Phoenix. 55 de ani de existenţă - cât o viaţă - au fost retrăiţi aseară în patru ore magice.

Un Phoenix mai tânăr ca niciodată - este cadoul pe care fondatorul trupei, Nicu Covaci, l-a primit chiar în ziua în care a împlinit 70 de ani. A fost înconjurat de prieteni. De unii dintre ei, îl despart decenii.  

Andrei Cerbu are numai 14 ani. Este cel mai mic membru al trupei Phoenix. A urcat pe scenă încă de la 12 ani, după ce Nicu Covaci l-a remarcat. 

Nicu este înconjurat de tineri - Alexandru, chitaristul trupei, are numai 19 ani. Iar Flavius, toboşarul, a împlinit 16. Şi, deşi diferenţa de vârstă este spectaculoasă, cu toţii se comportă ca şi cum ar face parte din aceeaşi generaţie. 

Pe scena de la Arenele Romane a urcat şi primul solist vocal al trupei. Moni Bordeianu, omul care a scris începutul legendei Phoenix, a fost primit în aplauze. 

S-a întors în faţa publicului după 7 luni petrecute în spital. Artistul şi-a pierdut un picior, din cauza unor probleme vasculare. 

20 de artişti au cântat aseară alături de Phoenix, la dubla aniversare.

Cadoul lui pentru public rămâne, de peste cinci decenii, muzica.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.