O chitară a cântăreţului Elvis Presley, folosită în diverse concerte pe care "regele rock'n'roll-ului" le-a susţinut în anii 1970, a fost vândută cu 270.000 de dolari la o licitaţie organizată, miercuri, în Statele Unite, informează Reuters. 

Articolul continua dupa recomandari

Chitara respectivă - un model Custom Gibson Ebony Dove din 1969 - a fost "vedeta" acestei licitaţii, ce a fost organizată în fosta reşedinţă a starului american, Graceland, în oraşul Memphis.

Elvis Presley a folosit această chitară în zeci de concerte din 1971 până în 1975 şi a apărut alături de ea în documentarul "Elvis on Tour".

Potrivit specialiştilor, chitara avea un preţ estimativ de 300.000 de dolari.

Licitaţia a inclus şi o înregistrare audio originală a unui concert cu Elvis Presley şi câteva bijuterii ale artistului.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, artistul american a jucat în aproximativ 30 de filme.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.