Acest site foloseste cookie-uri


Premierul britanic vrea ca părinții să urmeze cursuri pentru a învăța cum să-și educe copiii

10 IANUARIE 2016  •  16:49

Daca iti place stirea, share pe:

 Guvernul britanic va propune părinților să urmeze cursuri pentru a învăța cum să-și educe și să-și disciplineze mai bine copiii. Prim-ministrul David Cameron ar urma să prezinte măsura în detaliu luni, în timpul unui discurs pe tema familiei, informează The Guardian.

"Evident, ei (copiii) nu vin cu un manual. Dar este normal ca noi toți să dispunem de atât de puțină consiliere?", ar urma să spună premierul conservator.

"Am făcut o mulțime de progrese. Am dezvoltat monitorizarea la domiciliu după naștere. Dar aceasta nu acoperă decât primele săptămâni și luni. Ce se întâmplă mai târziu, când apar probleme de comunicare, comportament, disciplină? Cu toții avem nevoie de ajutor cu privire la aceste subiecte — cea mai importantă meserie pe care o vom avea vreodată. De aceea, trebuie să ne gândim cum să facem normal și chiar atractiv faptul de a participa la cursuri de educație parentală", ar urma să adauge Cameron, conform ziarului britanic citat.

Practic, guvernul va distribui vouchere familiilor pentru a participa la aceste cursuri, probabil în funcție de resurse. Dar David Cameron vrea să sublinieze mai ales faptul că acestea nu se vor adresa doar căminelor aflate în dificultate, ci "tuturor".

O inițiativă guvernamentală similară, propusă după revoltele urbane din 2011 familiilor din medii socio-economice defavorabile, s-a soldat cu un eșec. Au participat doar aproape 3.000 de părinți, dintre care doar 9% bărbați, departe de cei 20.000 cum era de așteptat. Costul suportat de stat a depășit 1.088 de lire sterline (1450 de euro) per părinte.

Prin extinderea programului la familiile mai înstărite, David Cameron speră să-l facă mai popular și să îmbunătățească percepțiile și participarea din toate zonele societății.

Inițiativa va fi o parte dintr-o strategie de a plasa familia în centrul agendei pentru următorii cinci ani. În discursul său, Cameron va spune că unitatea familiei este un bastion împotriva sărăciei. El va anunța, de asemenea, o dublare a fondurilor pentru serviciile de consiliere în domeniul relațiilor de cuplu.

"Familiile sunt cea mai bună măsură anti-sărăcie inventată vreodată. Ele sunt un sistem de bunăstare, educație și consiliere într-un singur pachet.

Copiii din familii dezintegrate sunt de două ori mai susceptibili să se confrunte cu sărăcia decât cei ale căror familii rămân unite. De aceea, consolidarea familiilor se află în centrul agendei noastre", va spune șeful guvernului britanic, conform relatării The Guardian.

Măsura ar putea să-l ajute pe Cameron să ocupe centrul eșichierului politic, rămas gol după prăbușirea Partidului Liberal Democrat și după virajul la stânga făcut de Partidul Laburist sub conducerea noului său lider, Jeremy Corbyn, comentează AFP.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Ai o informatie care poate reprezenta o stire? Ai filmat un eveniment important? Trimite-ne fisierul si poti deveni reporter.

Trimite acum

Promovat

Meteo

METEO! Vremea se încălzeşte

Horoscop

Horoscopul Zilei, 22 octombrie 2016. Leii profită de timpul liber din acest weekend

Emisiuni

Observator 19

cu Andreea Berecleanu

Observator 06

cu Olivia Paunescu si Valentin Butnaru

Observator 13

cu Mihaela Cãlin

Observator 16

cu Mihaela Cãlin

Observator de weekend

cu Anca Lungu

Observator 06 Weekend

cu Daniel Osmanovici si Geanina Ilies

Observator 13 Weekend

cu Daniel Osmanovici

Observator 16 Weekend

cu Geanina Ilieş

Observator Special

cu Octavia Geamănu