Acest site foloseste cookie-uri


Povestea IMPRESIONANTĂ a ROMÂNCEI care a debutat ca scriitoare la 87 de ani. Publicul o iubește și-i devorează CARTEA!

5 IANUARIE 2016  •  09:29

Daca iti place stirea, share pe:

Ana Demian, o bătrână din satul hunedorean Orăștioara de Sus, a publicat un volum de poezii și de obiceiuri populare la vârsta de 87 de ani. Deși a absolvit 7 clase şi a muncit toată viața la CAP, femeii i-a plăcut să scrie, să compună și să mențină vii tradițiile specifice satului în care a trăit toată viața, relatează digi24.

Ana Demian este unul dintre cei mai în vârstă autori de carte din România. Poeziile compuse de ea și colindele care i-au marcat tinerețea sunt adunate acum într-un volum de 100 de pagini. Volumul a fost tipărit cu ajutorul unui nepot şi al primarului.

„Eu m-am obișnuit să scriu demult, mai demult, de când am fost mai tânără, dar scriam mult versuri de înmormântare, era un obicei la noi”, a povestit sriitoarea pentru postul de televiziune.

Bătrâna care își citește creațiile îmbrăcată în straie tradiționale, cusute și brodate chiar de ea, spune că tot ce a compus este real și inspirat din ceea ce a văzut și a trăit: „Ţăran român, Măria Ta, aş vrea să-ţi cânt cu inima, un cântec ales din popor, din inimile tuturor, căci tu ai fost dintotdeauna așa cum știu că ești și-acuma”.
Precum tradițiile, multe colinde au rămas doar în amintirea bătrânei și în cartea scrisă de ea. Colinda plugarului, a preotului, colinda junelui sau colinda leului sunt doar câteva dintre ele.

Rămasă văduvă de 12 ani, Ana Demian are 2 copii și mai mulți nepoți și strănepoți. Una dintre cele mai mari bucurii ale sale este că, prin volumul publicat, a salvat o parte din tradițiile tinereții sale.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Ai o informatie care poate reprezenta o stire? Ai filmat un eveniment important? Trimite-ne fisierul si poti deveni reporter.

Trimite acum

Promovat

Meteo

Meteo 27/10/2016

Horoscop

Special! Vestea cum că ar exista o a 13-a zodie a împărţit lumea în două

Emisiuni

Observator 19

cu Andreea Berecleanu

Observator 06

cu Olivia Paunescu si Valentin Butnaru

Observator 13

cu Mihaela Cãlin

Observator 16

cu Mihaela Cãlin

Observator de weekend

cu Anca Lungu

Observator 06 Weekend

cu Daniel Osmanovici si Geanina Ilies

Observator 13 Weekend

cu Daniel Osmanovici

Observator 16 Weekend

cu Geanina Ilieş

Observator Special

cu Octavia Geamănu