Acest site foloseste cookie-uri


Postura corecta pierduta. Motivul uimitor pentru care anumite triburi indigene nu au dureri de spate

11 IANUARIE 2016  •  11:20

Daca iti place stirea, share pe:Iti vine sau nu sa crezi, sunt cateva culturi in lume care nu au idee ce inseamna durerea de spate. Si nu este de mirare, tinand cont ca discurile coloanei lor vertebrale arata semne slabe de degenerare, chiar si pe masura ce imbatranesc. Afla ce ne deosebeste de aceste culturi si ce putem invata de la ele pentru a putea scapa de chinul durerilor de spate. 


Potrivit studiilor, persoanele cu venituri mici au mai multe sanse sa sufere de dureri lombare

Durerile de spate sunt principala cauza a incapacitatii de munca la scara mondiala si se afla la originea unei treimi din cazurile de invaliditate provocate de munca.

Durerea de spate este, de departe, una dintre cele mai neplacute dureri existente. Majoritatea romanilor o  resimt, la un moment-dat, iar problemele de spate se amplifica odata cu varsta, fenomen care va duce in deceniile urmatoare la cresterea masiva a numarului de persoane care sufera de dureri lombare in tarile unde populatia are venituri mici si mijlocii, scriu cercetatorii unui studiu publicat in Analele bolilor reumatice, revista ce tine de grupul British Medical Journal (BMJ). Iar vestea proasta este ca pentru o treime din populatia afectata, tratamentele nu vor da rezultate, iar durerea va deveni cronica.

Ce ne diferentiaza de culturile in care nu exista dureri de spate?


Revenind la culturile indigene, o specialista in acupunctura din Palo Alto, California, crede ca si-a dat seama care este secretul evitarii durerilor de spate. A calatorit prin toata lumea, studiind culturile care inregistreaza rate mici de durere de spate, modul in care stau in picioare, sezand sau felul in care merg.

Esther Gokhale explica imaginea pe care o are cu doua femei care petrec intre sapte si noua ore pe zi, stand aplecate ca sa adune castane de apa. Femeile sunt in varsta si, cu toate acestea, nu au dureri de spate.

Toti oamenii pe care Esther i-a studiat se remarcau prin niste posturi aproape regale. Se pare ca motivul este unul ce tine de anatomie; acesti oameni au coloana in forma literei J, in vreme ce noi, restul, o avem in forma literei S. Chiar si in desenele lui Leonardo da Vinci, coloana umana nu are curbele literei S, este mai aplatizata. Acelasi lucru se poate vedea si in cazul statuilor grecesti.

Un motiv al deformarii coloanei noastre poate fi si rata crescuta a obezitatii populatiei. Grasimea de pe abdomen afecteaza postura, care, la randul ei, afecteaza coloana.

Care sunt solutiile gasite de specialisti?

1. O greutate echilibrata, tinuta mereu sub control, care sa nu influenteze negativ postura poate fi o solutie. O vizita la un nutritionist te poate ajuta sa atingi acest obiectiv.

2. Mizeaza pe scaune comode, din moment ce iti petreci atat de mult timp pe zi sezand pe ele. Pe staer.ro, spre exemplu, scaunele tapitate sunt in topul cautarilor datorita gradului sporit de confort.

3. Sedentarismul duce la o musculatura netonifiata care influenteaza stabilitatea posturii. Mai multa miscare in fiecare zi, in incaltamintea potrivita, cu branturi personalizate este o metoda pe care o folosesc cu succes sportivii.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Ai o informatie care poate reprezenta o stire? Ai filmat un eveniment important? Trimite-ne fisierul si poti deveni reporter.

Trimite acum

Promovat

Meteo

Meteo 25/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei, 26 octombrie 2016. Berbecii trebuie să se odihnească

Emisiuni

Observator 19

cu Andreea Berecleanu

Observator 06

cu Olivia Paunescu si Valentin Butnaru

Observator 13

cu Mihaela Cãlin

Observator 16

cu Mihaela Cãlin

Observator de weekend

cu Anca Lungu

Observator 06 Weekend

cu Daniel Osmanovici si Geanina Ilies

Observator 13 Weekend

cu Daniel Osmanovici

Observator 16 Weekend

cu Geanina Ilieş

Observator Special

cu Octavia Geamănu