Acest site foloseste cookie-uri


Foloseşti acasă BECURI ECONOMICE? Iată cât de periculoase sunt!

4 IANUARIE 2016  •  08:57

Daca iti place stirea, share pe:

În efortul de a reduce cheltuielile, multă lume s-a grăbit la magazine pentru a înlocui becurile standard cu nouă generație de becuri concepute să economisească energie.
Uniunea Europeană a dat chiar directive pentru a înlocui becurile clasice cu aceste noi becuri.
 
Cu toate acestea, nouă generație de becuri eficiente energetic este atât de toxică încât Agenția Americană de Protecția Mediului a creat un protocol de urgență care trebuie urmat în cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate.
 
Când sunt sparte într-o încăpere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentrația maximă de mercur acceptabilă în aer, vapori periculoși care pot afecta organese vitale, arată Asociația Germană pentru Protecția Consumatorului.
 
În efortul de a reduce cheltuielile, multă lume s-a grăbit la magazine pentru a înlocui becurile standard cu nouă generație de becuri concepute să economisească energie. Cu toate acestea, nouă generație de becuri eficiente energetic este atât de toxică încât Agenția Americană de Protecția Mediului a creat un protocol de urgență care trebuie urmat în cazul spargerii unui bec, din cauza gazelor care sunt eliberate.
 
Când sunt sparte într-o încăpere, aceste becuri cresc de 20 de ori concentrația maximă de mercur acceptabilă în aer, vapori periculoși care pot afecta organese vitale, arată Asociația Germană pentru Protecția Consumatorului.
 
Astfel, becurile eficiente energetic poate provocă amețeală, dureri de cap, migrene, convulsii, oboseală, capacitate redusă de concentrare și anxietate.
 
 Conțin mercur
 
Mercurul este o neurotoxină puternică, deosebit de periculoasă pentru femeile gravide și pentru copii. Este deosebit de toxic pentru creier, sistemul nervos, ficat și rinichi. De asemenea, poate afecta sistemul cardiovascular, imunitar și pe cel de reproducere. Mercurul poate duce la anxietate, insomnie, pierderi de memorie, dureri de cap și chiar Alzheimer.
 
 Pot cauza cancer

 
Potrivit unei cercetări realizate de specialiști germani, aceste becuri conțin agenți cancerigeni toxici care ar putea cauza cancer. Fenolul este un compus organic aromatic volatil. Stirenul este un derivat al benzenului, un lichid incolor care se evaporă și are un miros dulce.
 
 Emit radiații UV

 
Chiar dacă pare greu de crezut, becurile economice emit radiații UV-B și UV-C, dăunătoare pentru piele și pentru ochi. Radiația de la aceste becuri atacă direct sistemul imunitar și atacă țesuturile pielii, împiedicând formarea corespunzătoare de vitamină D.
Cu alte cuvinte, aceste becuri sunt atât de toxice încât nici măcar nu ar trebui aruncate într-un gunoi obișnuit. Sunt considerate de specialiști deșeuri periculoase. Dacă ai spart un bec în casă, strânge cioburile cu mănuși, nu cu aspiratorul, care poate împrăștia particulele de mercur. Deschide larg ferestrele și lasă încăperea să se aerisească cel puțin 15 minute.
 
Din nefericire, becurile incandescente nu se mai găsesc în prezent pe piață.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Ai o informatie care poate reprezenta o stire? Ai filmat un eveniment important? Trimite-ne fisierul si poti deveni reporter.

Trimite acum

Promovat

Meteo

Meteo 26/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei 26/10/2016. Gemenii nu stau deloc bine la capitolul dragoste

Emisiuni

Observator 19

cu Andreea Berecleanu

Observator 06

cu Olivia Paunescu si Valentin Butnaru

Observator 13

cu Mihaela Cãlin

Observator 16

cu Mihaela Cãlin

Observator de weekend

cu Anca Lungu

Observator 06 Weekend

cu Daniel Osmanovici si Geanina Ilies

Observator 13 Weekend

cu Daniel Osmanovici

Observator 16 Weekend

cu Geanina Ilieş

Observator Special

cu Octavia Geamănu