Un balon imens sub forma unui cocoş ce seamănă cu preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a fost realizat într-o fabrică din Jiaxing. Balonul va fi folosit la parada ce va avea loc în oraş pentru a marca trecerea în anul nou chinezesc, an al Cocoşului de foc.

Articolul continua dupa recomandari

Cocoşul este de culoare albă şi are frizura preşedintelui-ales Donald Trump. Când este umflat, cocoşul are degetele mari ridicate, un gest emblematic al lui Trump.

Este posibil care realizatorii acestui balon să fi fost inspiraţi de o sculptură masivă sub forma unui cocoş care a fost amplasată, la finalul anului trecut, în faţa unui centru comercial din oraşul chinez Taiyuan.

Statuia înfăţişează un cocoş realizat în stil similar celebrelor personaje animate „Angry Birds”, care are o frizură similară cu cea a magnatului american. Lucrarea, care măsoară peste şapte metri în înălţime, a fost instalată de către o companie imobiliară pentru a marca trecerea în anul nou chinezesc, an al cocoşului de foc, care urmează să înceapă pe 28 ianuarie 2017 în calendarul gregorian standard. 

Relaţiile dintre Statele Unite şi China s-au deteriorat în săptămânile de după victoria lui Trump în alegeri, după ce preşedintele-ales american a făcut mai multe comentarii acuzatorii la adresa Beijingului în ceea ce priveşte economia şi a discutat direct cu preşedintele Taiwanului, stat care nu este recunoscut oficial de Statele Unite şi pe care China îl consideră ca parte a teritoriului său.