Oamenii de ştiinţă susţin că au identificat un nou continent, pe care l-au botezat "Zealandia". Dacă va fi omologat, acesta va fi cel de-al şaptelea şi cel mai mic continent din lume, notează Daily Mail.

Articolul continua dupa recomandari

Noul continent ar urma să fie "cel mai tânăr, cel mai mic, şi cel mai acoperit de apă continent existent, cu 94% din pământ situat sub apă", spun cercetătorii.

Potrivit geologilor, Zealandia îndeplineşte toate atribitele necesare pentru a fi considerat continent, între care prezenţa rocilor vulcanice, metamorfice şi sedimentare. 

Este o regiune cu cea mai mare parte a pământului scufundată în Oceanul Pacific, dar a cărei coastă ar putea conţine resurse naturale în valoare de miliarde de dolari

Având o dimensiune de aproape cinci milioane de kilometri, locaţia conţine atât Noua Zeelandă, cât şi arhipeleagu Noua Caledonie, ataşat Franţei.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.