Acest site foloseste cookie-uri


Ai nevoie de doar DOI LEI pentru a obține cel mai bun ANTIIFLAMATOR NATURAL! Ce compoziţie chimică miraculoasă are SUCUL DE CARTOFI

12 IANUARIE 2016  •  16:19

Daca iti place stirea, share pe:

Cartoful, cel mai banal aliment, numit şi mâncarea sărăcului, a fost vedetă în toată lumea la începuturile civilizaţiei. În Moldova, în 1818, domnitorul Scarlat Callimachi a plătit bani grei traducerea din limba greacă pentru popularizarea cartofului în rândurile supuşilor. Acesta este, se pare, primul tratat gastronomic în limba română despre cartof, notează adevarul.ro.Principalul ingredient folosit în bucătărie, cartoful, este a patra sursă de energie alimentară, după orez, grâu şi porumb. Crud, fiert, copt sau prăjit, acesta are numeroase beneficii asupra sănătăţii noastre, fiind un leac la îndemână pentru diverse afecţiuni.

Trocul cu cel mai popular aliment

În Bărăgan, cea mai ieftină legumă din zilele noastre, a ajuns destul de târziu. În Muntenia, cronica din timpul domniei lui Ion Caragea (1812-1818) menţionează vânzarea cartofilor pe piaţa Bucureştiului, cartofi aduşi din Transilvania şi, de asemenea, cultivarea acestora de către grădinarii din jurul Bucureştiului.

De altfel, în Muntenia s-a menţinut mult timp trocul: cultivatorii de cartof din judeţele Braşov şi Covasna aduceau cu căruţele cartofii şi luau în schimb porumb, grâu,vin sau/şi ţuică din Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea.

“Cartofii au devenit faimoşi datorită compoziţiei chimice complexe pe care o au, pe lângă carbohidraţi pe care îi conţin. Aceştia au cantităţi semnificative de betacaroten, vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic). De exemplu, un singur cartof furnizează aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C şi vitamina B6 şi 18% din necesarul zilnic de fier şi vitamina B3. Pe lângă acestea, cartoful mai conţine potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, dar şi fibre şi proteine”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie.

Trei beneficii uimitoare ale sucului de cartof crud:

Calmează durerile de stomac. Deoarece cartoful este unul dintre cele mai alcaline alimente, sucul său poate fi de folos în neutralizarea acidului din stomac. În plus, este util şi în reducerea inflamaţiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afecţiuni, consumă zilnic 3 linguri de suc de cartofi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale, spun specialiştii.

Este un bun antiinflamator. Datorită conţinutului său bogat în minerale, potasiu şi sare organică, cartoful este considerat unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatorii. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit în tratarea reumatismului sau a artritei, dar şi a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate. Pentru rezultate optime, consumă sucul de cartofi cruzi dimineaţa, înainte de a servi micul dejun.

Ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv. Totodată, sucul de cartofi este folosit drept un remediu eficient împotriva anumitor afecţiuni digestive, precum constipaţia. Acesta favorizează înmulţirea bacteriilor bune din tractul digestiv, ajutând şi la prevenirea procesului de fermentare din intestine. 

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Ai o informatie care poate reprezenta o stire? Ai filmat un eveniment important? Trimite-ne fisierul si poti deveni reporter.

Trimite acum

Promovat

Meteo

Începutul de săptămâna ne aduce vreme variată!

Horoscop

Soarele răsare pe strada berbecilor după o perioadă dificilă pe toate planurile!

Emisiuni

Observator 19

cu Andreea Berecleanu

Observator 06

cu Olivia Paunescu si Valentin Butnaru

Observator 13

cu Mihaela Cãlin

Observator 16

cu Mihaela Cãlin

Observator de weekend

cu Anca Lungu

Observator 06 Weekend

cu Daniel Osmanovici si Geanina Ilies

Observator 13 Weekend

cu Daniel Osmanovici

Observator 16 Weekend

cu Geanina Ilieş

Observator Special

cu Octavia Geamănu