Acest site foloseste cookie-uri


A fost readus la viață după ce a fost congelat peste 30 de ani. Lumea științifică este UIMITĂ!

19 IANUARIE 2016  •  09:10

Daca iti place stirea, share pe:

O echipă de cercetători japonezi a reușit să readucă la viața o creatură marină care a fost congelată timp de 30 de ani. Minuscula creatură face parte din categoria tardigradelor, cunoscute și ca urși de mare.

Oamenii de știință japonezi din cadrul Institutului Național pentru Cercetări Polare au extras mica vietate dintr-o mostră de alge polare, colectată din Antarctica în 1983.

Au fost readuși la viață doi urși de mare, însă unul dintre ei a murit după 20 de zile, iar celălalt chiar a reușit să se reproducă după ce un al treilea exemplar a ieșit dintr-un ou al său înghețat.

Potrivit adevarul.ro, urșii de mare trăiesc în toată lumea și în condiții extrem de presiune, pe fundul mărilor. De asemenea, s-a ajuns la concluzia că aceste creaturi pot trăi timp de câteva zile chiar și în vidul din spațiul cosmic. Cercetătorii au ajuns la concluzia că atunci când îngheață, intră într-un stadiu numit criptobioză, iar procesele metabolice se opresc.

„Ne dorim să elucidăm mecanismul supravețuirii pe termen lung prin analizarea ADN-ului afectat al tardigradelor și abilitățile lor de a-l repara”, a declarat Megumu Tsujimoto, un cercetător în cadrul proiectului.

Recordul mondial pentru supravieţuire în îngheţ este deţinut, în prezent, de un vierme nematod, care a supravieţuit astfel timp de 39 de ani, potrivit Adevărul. 

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Ai o informatie care poate reprezenta o stire? Ai filmat un eveniment important? Trimite-ne fisierul si poti deveni reporter.

Trimite acum

Promovat

Meteo

METEO! Vremea se încălzeşte

Horoscop

Horoscopul Zilei, 23 octombrie 2016. O duminică liniştită pentru berbeci

Emisiuni

Observator 19

cu Andreea Berecleanu

Observator 06

cu Olivia Paunescu si Valentin Butnaru

Observator 13

cu Mihaela Cãlin

Observator 16

cu Mihaela Cãlin

Observator de weekend

cu Anca Lungu

Observator 06 Weekend

cu Daniel Osmanovici si Geanina Ilies

Observator 13 Weekend

cu Daniel Osmanovici

Observator 16 Weekend

cu Geanina Ilieş

Observator Special

cu Octavia Geamănu