Înaintea celor mai sensibile alegeri din istoria ţării, terorismul loveşte din nou în Franţa. Înarmat cu un Kalaşnikov, un bărbat a deschis focul asupra unei patrule de poliţie pe Champs Elysees. Trei sute de mii de oameni traversează zilnic emblematicul bulevard din inima Franţei, inclusiv români.

Era ora 21 când haosul a pus stăpânire pe cel mai cunoscut bulevard din lume. Scurt, dar intens, schimbul de focuri a declaşat panica. Mii de oameni, turişti şi localnici, s-au refugiat în restaurante şi baruri în timp ce zona din jurul Turnului Eiffel a fost fortificată.

Articolul continua dupa recomandari

Vestea de care toată lumea se temea a venit la două ore după atac chiar prin vocea preşedintelui Francois Hollande. În acelaşi timp ISIS revendica atentatul. 

Pe numele de soldat ISIS Abu Youssef, sau belgianul, islamistul în vârstă de 39 de ani era cunoscut serviciilor secrete. Ieşise de curând din închisoare unde ispăşise o condamnare pentru uciderea unui poliţist. În maşina lui, poliţiştii au mai găsit o armă de foc şi mai multe arme albe.
Asupra lui avea un bilet în care jura credinţă ISIS.

50 de mii de polişti şi alţi 7 mii de militari au fost mobilizaţi în întreaga ţară în urma atacului. 

Atacul i-a surprins pe candidaţii la preşedinţie în studioul unei televiziuni, pentru ultima dezbatere înainte de alegerile de duminică. Cu un scor extrem de strâns între primii 4 clasaţi, mulţi analişti cred că atacul ar putea influenţa rezultatele.