Acest site foloseste cookie-uri


Romanca ucisa cu salbaticie in Austria

Pune video pe site-ul tau:

2 AUGUST 2013  •  16:30

Moartea unei romance in Austria socheaza o lume intreaga. Tanara a fost ucisa cu salbaticie de fostul ei iubit, roman si el. Fata era cunoscuta in Viena

Festivalul mondial al baloanelor cu aer cald se desfasoara in Franta

Pune video pe site-ul tau:

2 AUGUST 2013  •  09:58

Unul din cele mai mari festivaluri ale baloanelor cu aer cald din lume se desfasoara, in aceste zile, la o fosta baza aeriana a NATO din estul Frantei.

Festivalul Mondial al Baloanelor din Lorena a fost creat in 1989, cu scopul initial de a ajuta la doborarea Cortinei de Fier care mai diviza, inca, pe atunci, Europa. In mod simbolic, la prima editie a festivalului desfasurat la fosta baza NATO din Chambley au fost invitati, pe langa americani si europeni, aeronauti din Rusia si China. Baloanele lor s-au inaltat impreuna, pe cer, ca un simbol al reconcilierii dintre taberele fostului Razboi Rece.

In mai bine de doua decenii, festivalul a luat amploare iar acum este recunoscut drept una din cele mai mari reuniuni a amatorilor de zbor cu balonul. Anul acesta, participantii au stabilit un nou record mondial al numarului de baloane cu aer cald, ridicate ridicate simultan in aer: miercuri si-au luat zborul 408 de asemenea aerostate. Precedentul record fusese stabilit acum doi ani, tot la festivalul din Lorena.

A doua zi a adus un alt record: cel mai mare numar de baloane aliniate, si anume 391. Dar mai presus de cifre si performante este spectacolul fascinant pentru toti cei care l-au urmarit, pe viu sau pe internet.

Festivalul, care se incheie duminica, programeaza, in fiecare zi, trei mari decolari: dimineata, seara si in nocturna. Vizitatorilor le mai sunt oferite cateva expozitii si ateliere de initiere in zborul fara motor. Intreaga organizare este asigurata de o echipa formata din numai sapte persoane, carora li se alatura, timp de o luna, sute de voluntari din 14 tari.

Regina Elisabeta a II-a avea discursul scris in eventualitatea izbucnirii celui De-al Treilea Razboi Mondial

Pune video pe site-ul tau:

2 AUGUST 2013  •  07:51

Arhivele Nationale Britanice au dat publicitatii, dupa 30 de ani, un discurs care urma sa fie rostit de regina Elisabeta a II-a in cazul unui razboi nuclear

Discursul a fost redactat intr-o perioada de tensiune sporita intre Statele Unite si Uniunea Sovietica.

Mai multe ambasade SUA, inchise din motive de securitate

Pune video pe site-ul tau:

2 AUGUST 2013  •  07:50

Mai multe ambasade si consulate ale Statelor Unite vor ramane inchise, duminica, din motive de securitate

Departamentul de Stat nu a precizat natura amenintarii si nici lista misiunilor diplomatice afectate, dar, potrivit CNN, acestea se afla mai ales in Orientul Mijlociu.

Explozia puternica la un depozit de armament din Siria: cel putin 40 de morti si peste 120 de raniti

Pune video pe site-ul tau:

2 AUGUST 2013  •  07:48

Cel putin 40 de oameni si-au pierdut viata si peste 120 au fost raniti in explozia unui depozit de armament in orasul Homs, din Siria

Localnicii spun ca depozitul a fost lovit de o racheta lansata de rebeli. Tot ieri, presedintele Basar al-Assad s-a intalnit cu soldatii intr-un oras distrus de lupte.

Silvio Berlusconi se declara persecutat dupa anuntarea sentintei

Pune video pe site-ul tau:

2 AUGUST 2013  •  07:47

Silvio Berlusconi afirma ca sentinta definitiva prin care a fost condamnat la patru ani de inchisoare este total neintemeiata si ca el "nu merita un asemenea tratament"

 Sentinta a fost confirmata, ieri, de Curtea de Casatie, instanta suprema din Italia.