Noi manifestaţii antiguvernamentale însoţite de violenţe au avut loc în Venezuela, la o zi după ce trei oameni au murit în timpul unor proteste de amploare.

Articolul continua dupa recomandari

Mii de persoane au manifestat din nou pe străzile capitalei venezuelene, Caracas. În fruntea cortegiului s-au aflat lideri ai opoziţiei care au afirmat că nu vor renunţa la proteste, cu toată riposta brutală a forţelor de ordine, din ziua precedentă.

Garda naţională, loială preşedintelui Maduro, a încercat să disperseze mulţimea cu o salvă de grenade lacrimogene. Manifestanţii s-au repliat dar cei mai înverşunaţi dintre ei, cu feţele mascate de fulare, au bombardat forţele de ordine cu sticle incendiare şi cu pietre. Alţi militanţi au dat foc pubelelor şi i-au sfidat pe scutieri.

Dar în contrast cu incidentele violente, camerele de televiziune au înregistrat şi o scenă incredibilă. Un manifestant s-a îndreptat spre forţele de ordine în pielea goală, purtând doar pantofi şi un rucsac. El dorea astfel să sublinieze că este absolut paşnic şi le cere acelaşi lucru şi poliţiştilor.

Într-un alt sector al capitalei, o femeie a blocat, cu mâinile goale, o maşină blindată, reeditând o imagine celebră din timpul represiunii din piaţa Tiananmen de la Beijing.

În ultimele săptămâni, opt oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 600 au fost arestaţi în timpul manifestaţiilor convocate de opoziţia din Venezuela. Aceasta doreşte să obţină demisia preşedintelui Maduro, devenit extrem de nepopular în condiţiile în care inflaţia a trecut de 200 la sută iar din magazine lipsesc chiar şi bunurile de primă necesitate.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.