Acest site foloseste cookie-uri


Profesorul care însoțea elevii surprinși de avalanșă în Alpi este acuzat de omucidere involuntară

14 IANUARIE 2016  •  22:40

Daca iti place stirea, share pe:

Profesorul care însoțea grupul de elevi din Lyon surprins miercuri de o avalanșă în Alpii francezi a fost acuzat joi de omucidere involuntară, după ce doi dintre liceeni au murit, relatează AFP și DPA.


Căderea de zăpadă a mai ucis și o a treia persoană, 'probabil un ucrainean', care schia, ca și adolescenții francezi, pe o pistă de mare dificultate închisă din zona Deux Alpes, potrivit procuraturii din Grenoble.

Bilanțul tragediei include și doi schiori grav răniți, adolescenți găsiți în stop cardio-respirator de echipele de salvare.

Avalanșa s-a produs la o altitudine de 2.800 de metri, în jurul orei locale 16.00, și, potrivit unor martori de la fața locului, este posibil să fi fost declanșată de un grup de aproximativ 15 persoane, majoritatea ungari și români, care schiau în afara pistei, deasupra locului în care se aflau tinerii din Lyon.

Zece dintre elevi și profesorul lor, care trecuseră peste banda care bara accesul pe pista de schi, au fost antrenați de căderea de zăpadă, a precizat procurorul Jean-Yves Coquillat într-o conferință de presă.

El a afirmat că profesorul, internat în prezent din cauza rănilor suferite, și-a asumat un risc nepermis, intrând 'în deplină cunoștință de cauză' cu copii în zona interzisă.

'În dimineața respectivă, elevii își exprimaseră dorința de a schia acolo', iar un alt profesor care însoțea grupul din Lyon s-a opus și a rămas la hotel cu o parte dintre elevi, a menționat procurorul. El a adăugat că profesorul pus sub acuzare va fi supus și unei analiza psihiatrice pentru a se vedea dacă era capabil să conducă un grup de copii.

După primele ninsori importante din această iarnă, la începutul anului, au fost emise avertizări în legătură cu riscul crescut de avalanșă din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane și-au pierdut anterior viața în avalanșe în această zonă: doi alpiniști lituanieni, în 3 ianaurie, și doi schiori — un spaniol și un ceh—, în 5 ianuarie. 

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

În cea mai mare parte a țării, vremea rămâne instabilă

Horoscop

Horoscopul zilei, 26 mai 2016. Este posibil să simțiți nevoia de mai multă libertate