Acest site foloseste cookie-uri


Manifestații violente în Kosovo; 14 persoane au fost rănite

9 IANUARIE 2016  •  20:13

Daca iti place stirea, share pe:

 Un număr de 14 persoane au fost rănite și 24 de manifestanți au fost reținuți în urma unor proteste violente care au avut loc sâmbătă în provincia Kosovo, unde opoziția a cerut demisia guvernului de la Pristina și renunțarea la acordul privind normalizarea relațiilor cu Serbia, transmite AFP.

"Zece polițiști, doi cetățeni și doi jurnaliști au fost răniți", a declarat presei un purtător de cuvânt al poliției, Baki Kelani, care nu a dat însă informații despre persoanele rănite din rândurile manifestanților. Acesta a precizat că 24 de protestatari au fost reținuți.

Mii de persoane au protestat sâmbătă după-amiază în fața sediului guvernului kosovar. "Acest guvern face trafic cu suveranitatea noastră. Cerem convocarea imediată de alegeri anticipate pentru că ei nu mai au dreptul să guverneze Kosovo", a afirmat Fatmir Limaj, liderul Inițiativei pentru Kosovo.

La rândul său, liderul Alianței pentru viitorul Kosovo, Ramush Haradinaj, a declarat că această manifestație înseamnă finalul guvernării actuale de la Pristina.

Unii dintre protestatari au aruncat cu cocktailuri Molotov și cu pietre peste cordonul de forțe speciale ale poliției. Ferestrele sediului guvernului au fost sparte și intrarea în clădire a fost incendiată.

Forțele de ordine au recurs la gaze lacrimogene, la tunuri cu apă și au folosit vehicule blindate pentru a-i împrăștia pe manifestanți. Trei vehicule blindate ale poliției au luat foc după ce au fost lovite cu cocktailuri Molotov.

Președinta provinciei Kosovo, Atifete Jahjaga, a condamnat cu fermitate violențele și a făcut un apel la responsabilitate și la calm.

Opoziția kosovară a inițiat o serie de proteste din octombrie anul trecut, inclusiv prin blocarea lucrărilor parlamentului, împotriva acordului de normalizare a relațiilor cu Serbia, care a fost încheiat în 2013 și care a fost cerut de Uniunea Europeană. Încheierea acestui acord a permis provinciei Kosovo și Serbiei să facă progrese în procesul de apropiere de UE.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Scad temperaturile și se anunță precipitații

Horoscop

Horoscopul zilei, 25 mai 2016. Dacă observați că toate vă ies pe dos, este momentul să luați o pauză