Autorităţile britanice au făcut publice noi imagini din interiorul clădirii care a luat foc în Londra, săptămâna trecută! Imobilul este redus la un morman de ruine, iar anchetatorii spun că de vină este modul în care a fost construit.

Articolul continua dupa recomandari

Praf, pulbere şi ruine. Asta a rămas din clădirea Grenfall din vestul Londrei. Imaginile terifiante din interiorul blocului au şocat o lume întreagă. Scenele par a fi desprinse din filmele apocaliptice. 

Proasta administrare a clădirii şi materiale ieftine folosite au dus la distrugerea clădirii Grenfall. Focul s-a extins în doar 15 minute până la etajele superioare. Mulţi dintre locatari nu au avut nicio şansă de supravieţuire.

Oamenii sunt furioşi pe autorităţi, pe care le acuză că n-au depus suficiente eforturi pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Inclusiv Theresa May a artată cu degetul, pe motiv că ar fi răspuns "fără emoţie" la criza incendiului. Cu lacrimi în ochi, mai multe persoane au participat în ultimele zile la mai multe ceremonii în memoria victimelor.

La ceremonia de duminică a participat şi primarul Londrei, care a criticat, de asemenea, autorităţile.

58 de persoane şi-au piedut viaţa, iar zeci au fost rănite în urma flăcărilor mistuitoare care au pus stăpânire pe clădirea Grenfall.