ONU World Happiness Report 2017 a stabilit că cea mai fericită ţară din lumeeste anul acesta Norvegia, după anul trecut s-a situat pe locul 4.

Articolul continua dupa recomandari

Următoarele state cu cel mai înalt grad de fericire perceput de proprii locuitori sunt Danemarca (campioana de anul trecut), Islanda, Elveția, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia și Suedia.

La polul opus, în zona neagră a nefericirii, potrivit standardelor măsurate de ONU, se situează țările din Africa sub-sahariană, împreună cu Siria și Yemen.

În clasamentul celor mai nefericiţi locuitori îi găsim pe cei din ţări precum Sudan, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi și Republica Central-Africană.

Topul fericirii și al nefericirii ia în calcul 155 de țări și este realizat de Sustainable Development Solutions Network (SDSN) pentru ONU.

"Țările fericite sunt cele care au un echilibru între prosperitate și capital social, aici intrând un grad ridicat de încredere în societate, inegalitate redusă și încredere în conducători", a explicat Jeffrey Sachs, directorul SDSN.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.