Are 80 de ani şi trup de adolescentă. Este cea mai bătrână culturistă din lume, iar povestea ei a impresionat milioane de oameni. Femeia a început să facă sport după ce a împlinit 70 de ani. Şi a reuşit să intre în Cartea Recordurilor după un pariu cu sora ei.

Articolul continua dupa recomandari

Se spune că frumuseţea nu are vârstă. La 80 de ani, Ernestine e dovada vie. Ea e cea mai... matură culturistă din lume. A început să facă sport împreună cu sora ei, la vârsta la care cei mai mulţi sportivi sunt demult la pensie. 
-Am început să mă antrenez la vârsta de 71 de ani. Nu făcusem niciodată sport înainte. 

Recordul mondial a venit după o promisiune făcută surorii ei, care s-a stins între timp. 
-Înainte să moară, mi-a spus: "Promite-mi că îmi vei urma visul şi vei încerca să ajungi în Cartea Recordurilor". Aşa că asta am făcut. 

Ziua ei începe în toiul nopţii. La ora două şi jumătate, înainte de răsărit, Ernestine se trezeşte şi îşi urmează cu sfinţenie ritualul: se roagă, apoi iese la alergat. Cel puţin 16 kilometri în fiecare zi. Aşa îşi menţine corpul tânăr, iar forţa ei îi inspiră pe toţi cei care o întâlnesc. Ernestine e şi antrenor personal. Tinerele ţin cu greu pasul cu ea. 
-Ajung la sală la ora 7:30, unde am un grup de doamne, pe care le antrenez. Antrenez femei de toate vârstele. Una dintre cele mai tinere are 20 de ani. Restul sunt între 40 de ani şi 80 de ani. 

Cu un zâmbet larg pe buze, Ernestine îşi poartă cu graţie vârsta. În tinereţe, a fost model, iar timpul care a trecut peste ea nu i-a răpit frumuseţea. Doar i-a sporit înţelepciunea.
-Nu mă simt ca la 80 de ani. Dar atât am. O să mă antrenez până la sfârşitul zilelor. 

Ernestine nu se opreşte aici. Cu o ambiţie de fier, e hotărâtă să demonstreze, pentru tot restul vieţii, că nimic nu e imposibil.