Acest site foloseste cookie-uri


ATENTATELE de la Jakarta: Poliţia indoneziană a reţinut trei bărbaţi suspectaţi de legături cu atacul de joi

15 IANUARIE 2016  •  08:26

Daca iti place stirea, share pe:

 Poliţia indoneziană a anunţat vineri că a reţinut trei bărbaţi suspectaţi de legături cu atacul de joi, în care au murit şapte persoane, inclusiv cei cinci atacatori, relatează Associated Press în pagina online.

Comandantul poliţiei din zona Depok, colonelul Dwiyono, a precizat pentru postul de televiziune Metro TV că bărbaţii au fost reţinuţi în cursul dimineţii, la locuinţele lor din Depok, la periferia capitalei Jakarta.

Colonelul Dwiyono a adăugat că bărbaţii sunt interogaţi cu privire la posibile legături cu atacul armat şi cu bombe comis joi.

Metro TV a difuzat imagini cu cei trei bărbaţi escortaţi de poliţie, având cătuşe la mâini.

Cinci bărbaţi au atacat joi o cafenea Starbucks şi o cabină a poliţiei rutiere cu bombe improvizate, arme şi veste cu explozibili, omorând două persoane - un indonezian şi un canadian - şi rănind alte 20. Cei cinci atacatori au fost ucişi.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei indoneziene, Anton Charliyan, a declarat că un steag negru al grupării Stat Islamic a fost găsit asupra unuia dintre atacatori, iar poliţia crede că i-a identificat.

El a precizat că doi dintre cei cinci bărbaţi au fost condamnaţi în trecut şi încarceraţi pentru infracţiuni legate de terorism.

Atacurile de joi au fost comise pe fondul avertizărilor recente ale autorităţilor indoneziene conform cărora militanţii islamişti organizează un atentat de amploare.

Acesta a fost cel mai grav atac din capitala Indoneziei după atentatele cu bombă care au vizat în 2002 două hoteluri, provocând moartea a şapte persoane şi rănirea a peste 50. Anterior, un atentat cu bombă comis tot în 2002, într-un club de noapte de pe insula turistică Bali, s-a soldat cu moartea a 202 persoane, majoritatea turişti străini.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Termperaturile cresc spre amiază. Din păcăte, în weekend vom avea nevoie de umbrele

Horoscop

Horoscopul zilei, 21 octombrie 2016. Nativii berbec vă pot strica buna dispoziție!