Acest site foloseste cookie-uri


Alertă în Koln după un val de agresiuni sexuale în Ajunul Anului Nou: Suspecţii sunt bărbaţi cu "trăsături arabe sau africane"

5 IANUARIE 2016  •  17:32

Daca iti place stirea, share pe:

 Primarul şi poliţia din oraşul Koln, din vestul Germaniei, se reunesc marţi pentru a discuta măsuri privind o serie de agresiuni sexuale şi jafuri comise în zona centrală a oraşului în Ajunul Anului Nou, de bărbaţi cu "trăsături arabe sau africane", informează agenţia DPA.

Henriette Reker, primarul oraşului Koln, care a fost înjunghiată în octombrie 2015 din cauza campaniei sale prorefugiaţi, se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţi ai poliţiei locale şi federale pentru a discuta măsurile care se impun în cazul valului de agresiuni sexuale din Ajunul Anului Nou care au vizat femei din zona centrală a oraşului, aflate în apropierea gării centrale şi a catedralei din Koln.

Poliţia a înregistrat 90 de sesizări de agresiuni sexuale, inclusiv un caz de viol. Potrivit victimelor, atacatorii proveneau dintr-un grup de aproximativ 1.000 de bărbaţi care se aflau în apropierea gării centrale din oraş, care aveau "trăsături arabe sau africane", a declarat, luni, şeful poliţiei Wolfgang Albers. Victimele au mai precizat că bărbaţii acţionau în grupuri mici de cinci indivizi, înconjurând femei pentru a le agresa sexual şi ale fura bunurile personale.

Cinci bărbaţi au fost arestaţi vineri, la faţa locului, iar investigaţiile poliţiei continuă în acest caz. Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a denunţat agresiunile, declarând că poliţia se confruntă cu "o formă de crimă organizată cu totul nouă". El a pledat pentru consolidarea măsurilor de securitate în oraşele germane pentru ca cetăţenii "să nu fie expuşi în mod vulnerabil la forme de violenţă brută".

Un purtător de cuvânt al primăriei din Koln, Gregor Timmer, a anunţat înaintea reuniunii de marţi că primăria va veni cu un plan de consolidarea securităţii în oraş, în condiţiile în se apropie Festivalul din Koln, care atrage peste un milion de turişti în fiecare an.

Poliţia din Hamburg a anunţat, marţi, că atacuri similare au avut loc şi în oraşul din nordul Germaniei în Ajunul Anului Nou. Au fost înregistrate nouă sesizări privind agresiuni sexuale şi jafuri care au vizat femei, acestea susţinând că au fost molestate de bărbaţi "cu aspect mediteranian sau de arab".

Incidentele recente din Koln şi Hamburg au creat un val de temeri în privinţa imigranţilor din Orientul Mijlociu şi Africa de pe teritoriul Germaniei, în condiţiile în care peste un milion de imigranţi au sosit în ţară în 2015.

Un parlamentar din Partidul Ecologiştilor, Claudia Roth, a avertizat asupra lansării de acuzaţii care plasează agresiunile sexuale din Ajunul Anului Nou în responsabilitatea refugiaţilor, clasificându-le acte "ale violenţei masculine".

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Vreme instabilă! O dată cu temperaturile ridicate se întorc şi ploile!

Horoscop

Horoscopul zilei 31/05/2016. Gemenii au parte de rezultate deosebite pe plan social