Scene şocante în Piatra Neamţ unde o fată de 16 ani care traversa regulamentar strada împreună cu mama ei a fost lovită de un şofer care fugea de poliţie. Tânărul fusese somat să oprească în urma unor apeluri ale unor martori, care spuneau că bărbatul conduce agresiv prin oraş.

Articolul continua dupa recomandari

Șoferul n-a oprit şi poliţiştii au început urmărirea. Nici după ce a lovit-o pe fată, într-o intersecţie, bărbatul nu a oprit maşina.

Agenţii de la Rutieră observaseră că bărbatul are un comportament agresiv în trafic. I-au cerut să oprească, dar el a gonit mai departe.

Şoferul şi poliţiştii care erau pe urma lui au trecut prin trei intersecţii. La a patra, în dreptul unui semafor, bărbatul urmărit a intrat pe contrasens, a depăşit autoturismele care aşteptau în coloană şi a lovit-o pe fata care traversa strada cu mama ei, pe trecere de pietoni.

Femeia nu a păţit nimic. Dar adolescenta a fost grav rănită.

Şoferul vinovat şi-a continuat fuga şi după accident. Medicii au un prognostic rezervat în ceea ce priveşte starea victimei.

Pacienta a fost transportată în regim de maximă urgenţă la Spitalul Judeţean Neamţ.

În cele din urmă, şoferul a fost prins. Uluitor, le-ar fi spus poliţiştilor că s-a speriat de maşina poliţiei care îl urmărea şi de aceea n-a oprit nici după accident.

Acum, pe şoferul împătimit al vitezei îl aşteaptă o pedeapsă grea. Pentru că a fugit de poliţie, dar mai ales pentru că a fost la un pas să o omoare pe fata de 16 ani.