În ciuda gerului și a temperaturilor extrem de scăzute, în ciuda eforturilor autorităților de a-i aduna pe oamenii străzii din oraş şi a-i duce la Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, aceştia refuză cazarea la Adăpost. E o atitudine incredibilă în condiţiile în care sunt acceptaţi chiar dacă au la bord un păhărel-două, chiar dacă nu vor să rămână o noapte întreagă, ci doar câteva ore, scrie uimită presa locală.

Articolul continua dupa recomandari

În cursul zilei de marţi, 10 ianuarie, 13 echipaje de poliţie şi salvare au adus la Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, 14 oameni ai străzii din zona Grădişte. Toţi erau tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

„Au venit, dar nu au acceptat cazarea la noi. Au spus că nu vor să rămână, că lor le e cald, le e bine. Au semnat că nu vor şi au plecat. I-am văzut mergând pe jos, în grup, spre oraş. Am identificat alte patru cazuri pe stradă: unul care stătea într-un garaj, din mila cuiva, doi care stăteau sub ţevi pentru încălzire şi o fată care-şi face veacul la semaforul din apropiere de Selgros. Niciunul din cei patru nu a vrut să vină la Adăpostul de Noapte! Nici nu au vrut să audă! Zic că se descurcă, că le e cald acolo unde sunt şi că, dacă o să fie mai frig, vor veni la Adăpost” – spune Oana Pârvulescu, director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, instituţie în subordinea căreia se află Adăpostul. 

De fapt, adevăratul motiv pentru care oamenii străzii refuză oferta Adăpostului de Noapte îl constituie faptul că aici nu li se permite să bea sau să se drogheze, precizează presa locală.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.