Acest site foloseste cookie-uri


Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului are locatari noi

9 IUNIE 2013  •  08:52

Daca iti place stirea, share pe:

Primul pui s-a nascut la sfarsitul lunii apilie, pe o vreme nu tocmai prietenoasa, dar ingrijitorii rezervatiei i-au fost alaturi din primele clipe, asa ca acum este sprinten si vioi. La fel ca si ceilalti patru membri noi ai parcului natural de la poalele Carpatilor. "Pentru toti e o bucurie cand se mareste familia, oricare ar fi ea, dar cresc, totodata,si responsabilitatile", a povestit Fabian Rot, administratorul rezervatiei.

Deschisa la sfarsitul anului 2008, rezervatia din Vama Buzaului a avut initial cinci exemplare. Pentru ca planul autoritatilor a fost repopularea muntilor Carpati cu aceasta specie, ulterior au mai fost adusi alti cinci zimbri din Franta. Astfel ca, in prezent, numarul lor a ajuns la 22 de exemplare. Si nu e deloc ieftin sa cresti zimbri. Lunar, se cheltuiesc nu mai putin de 15.000 de lei numai pe furaje.

Tinerii locatari au fost primiti cu bucurie si de grupurile de copii din zona, care au venit in numar mare ca sa ii vada. Rezervatia de zimbri este deschisa in fiecare zi pentru cei care vor sa o viziteze. Pretul unui bilet este de 1 leu.

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Meteo 25/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei 25/10/2016. Berbecilor le lipseşte simţul practic!