Răsturnare de situaţie în cazul familei dispărute în adâncurile Dunării. Sunt suspiciuni că şoferul care a condus maşina în apă i-ar fi transportat ilegal pe cei cei patru oameni, mamă, tată şi copii.

Articolul continua dupa recomandari

Anchetatorii au găsit maşina din Dunăre cu uşile închise, geamurile sparte şi bancheta ocupanţilor din spate lipsea şi ea.

Acum, şoferul este principalul vizat în ancheta penală. Primele verificări ale maşinii arată că spătarul banchetei din spate era înclinat. Familia dispărută în adâncurile Dunării ar fi putut fi transportată ilegal, într-o cursă mortală. 

După aproape cinci zile, a fost găsită şi prima victimă a accidentului teribil. Trupul neînsufleţit al mamei a fost scos de curenţi pe malul sârbesc al Dunării, la 60 de kilometri distanţă de locul tragediei. Copiii au identificat-o.

Parbrizul, luneta şi geamul şoferului sunt singurele care au rămas intacte. Şoferul, singurul supravieţuitor, a fost audiat. Însă, mărturia lui este încă ţinută la secret. 

Chiar şi declaraţiile rudelor adâncesc misterul.  

Ştefan, fiul dispăruţilor:
Şoferul nu a controlat viteza. Deci nu avea voie să aibă permis pentru că era paralizat la spate.

Şi totuşi, anchetatorii par să fi uitat de lipsa parapetelor care ar fi putut să salveze întreaga familie. Compania de Drumuri nu este parte din dosar, deşi  culpa lor a fost recunoscută chiar şi de oficialii din vârful Ministerului Trasporturilor, care i-au demis pe şefii din judeţ. 

Au reparat însă a doua zi după tragedie, cu improvizaţii.

Autorităţile continuă să-i caute pe tată şi cei doi copii de 3 şi 22 de ani.