Acest site foloseste cookie-uri


MAE: Niciun cetăţean român nu a fost afectat de atacul din Istanbul. Ce decizie a luat Turcia

12 IANUARIE 2016  •  21:45

Daca iti place stirea, share pe:

Ministerul Afacerilor Externe precizează, marţi, că, potrivit informaţiilor obţinute până în acest moment, niciun cetăţean român nu a fost afectat de explozia produsă în Istanbul, iar oficiul consular român monitorizează cu atenţie situaţia.


"Potrivit informaţiilor obţinute, până la acest moment, de către Consulatul General al României la Istanbul de la autorităţile locale şi de la spitalele locale, niciun cetăţean român nu a fost afectat în explozia produsă la 12 ianuarie 2016, în districtul istoric Sultanahmet din Istanbul", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, oficiul consular român monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autorităţile competente şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Premierul turc Ahmet Davutoglu afirmă că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul, soldat cu zece morţi, majoritatea turişti germani, relatează AP în pagina electronică.

Turcia este hotărâtă să lupte împotriva grupării jihadiste până când aceasta nu va mai reprezenta "o ameninţare" pentru ţara sa sau pentru lume, a declarat Davutoglu.

Autorităţile turce afirmă că un cetăţean sirian în vârstă de 28 de ani a comis marţi atacul din cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, un important centru turistic.
 

Comentarii

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Promovat

Meteo

Meteo 27/10/2016

Horoscop

Horoscopul zilei 27/10/2016. Taurii au un magnetism fantastic faţă de persoana iubită