România nu ia pauză de la codurile meteorologilor. Până duminică seară ,jumătatea estică a ţarii trebuie să se lupte cu temperaturile extrem de scăzute, ninsoarea şi vântul care troieneşte zăpada.

Articolul continua dupa recomandari

Toată ţara se află sub cod galben de ger. Din Timişoara până la Sulina şi din Baia Mare până la Drobeta temperaturile pe timpul zilei vor fi sub -10 grade Celsius.

Noaptea va fi şi mai frig, valorile de -25 de grade vor fi întâlnite des. Vântul va fi cel care va creea cu adevarat probleme pentru că va accentua senzaţia de frig, în nordul Moldovei sunt resimţite chiar -35 de grade.

Meteorologul Romica Jurca: ”Marţi dimineaţă ar putea fi temperaturi sub - 25 de grade, cel puţin în Transilvania şi în Muntenia, cu aproximativ - 23 de grade în Capitală. În noaptea de marţi spre miercuri va ninge viscolit în Muntenia, în Dobrogea, în sudul Moldovei. Miercuri, în aceste zone viscolul va continua.

De-abia de joi începând, vremea din ţara noastră se va încălzi. Încălzirea presupune însă temperaturi negative în marea lor majoritate, chiar şi pe parcursul zilelor, dar nu atât de coborâte” .


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.