Ieri, după patru zile în care Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului nu a anunţat niciun cutremur în judeţul Buzău, seismologii români au spart ritmul cu un cutremur produs la ora 14.15, la adâncimea de 132,8 kilometri. Seismul a avut magnitudinea 3,6 grade pe scara Richter.

Articolul continua dupa recomandari

Seismul a avut epicentrul la patru kilometri de oraşul Nehoiu şi la 53 de kilometri de municipiul Buzău.

După câteva ore, însă, un alt cutremur s-a produs în România, de această dată în judeţul Dâmboviţa.

Seismul, cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter, a avut loc la ora 02:00, la 76 kilometri adâncime.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au produs opt cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,3 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, iar acesta a fost resimțit și la București.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Cele mai puternice cutremure produse în România după 1989 au fost înregistrate pe 30 și 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.