Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite felicitări noului Executiv și noului Parlament al României. Oficialii anunţă că așteaptă să colaboreze cu premierul Sorin Grindeanu și cabinetul său, pentru a dezvolta Parteneriatul Strategic, "al cărui scop este creșterea securității comune, sporirea prosperității reciproce" a națiunilor română și americană și consolidarea instituțiilor democratice.

Articolul continua dupa recomandari

Parteneriatul dintre SUA şi România "se bazează și pe angajamentul față de buna guvernare și de consolidarea statului de drept", adaugă sursa citată, precizându-se că Statele Unite susțin eforturile președintelui Klaus Iohannis și ale instituțiilor judiciare și de aplicare a legii în aceste privințe.

"Îi îndemnăm pe toți reprezentanții ramurilor executivă, legislativă și judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea conducerii și instituțiilor României", se mai arată în comunicatul Ambasadei SUA la București.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.