Turiştii români şi străini care au ales să petreacă vacanţa de Anul Nou în judeţul Maramureş au optat să petreacă noaptea dintre ani în pensiunile rurale. La fel de atractive au fost şi pensiunile sau motelurile de lângă pârtiile de schi de aici.

Articolul continua dupa recomandari

 Gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru vacanţa de Anul Nou în judeţul Maramureş este 100%, spun reprezentanţii Asociaţiei Naţionale de Turism, Rural, Ecologic şi Cultural- ANTREC Maramureş.

Comparativ cu anul trecut, în acest an zăpada de pe pârtiile de schi depăşeşte 40 cm grosime, se poate schia în condiţii foarte bune.

Turiştii români au optat pentru pensiunile rurale care au posibilitatea să organizeze programe speciale de Revelion, plimbări cu sania trasă de cai sau o ieşire pentru o zi cu trenul Mocăniţa pe Valea Vaserului.

Străinii au ales să se cazeze pentru vacanţa de Anul Nou în pensiunile situate în case vechi, unele de 100-200 de ani, construite din lemn sau cărămidă.

În privinţa preţurilor pentru noaptea de Revelion şi mini-vacanţa de Anul Nou, acestea oscilează în funcţie de solicitările turiştilor, iar o zi de cazare poate costa între 80 şi 120 de lei, masa de Revelion între 150 şi 200 de lei, scrie Agerpres.

Preţurile sunt aproape în aceiaşi linie ca şi în anii trecuţi, fapt ce a generat un număr apreciabil de turişti care au decis să-şi petreacă sărbătoarea Anului Nou în Maramureş', a declarat Livia Sima, reprezentant ANTREC.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.