Consilierii generali au adoptat miercuri proiectul care propune instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică a Bucureştiului pentru anul 2017.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit proiectului de hotărâre, taxa se calculează prin aplicarea cotei de 1% la nivelul de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Taxa specială se colectează de către unitatea de cazare, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

Primarul Capitalei a menţionat că nu este vorba despre o taxă nouă, aceasta fiind colectată şi în anii trecuţi de către primăriile de sector, precizând că începând de anul viitor se vor căuta soluţii pentru folosirea acestor bani pentru promovarea Bucureştiului, potrivit Agerpres.

'La nivelul municipiului Bucureşti, taxa a fost colectată integral, nu este folosită. (...) Cred că a fost o greşeală de la început ca aceste sume să fie colectate de la sectoare. Noi menţinem taxa de anii trecuţi, dar am subliniat că am venit şi cu un alt proiect pentru ca suma de 1% să fie colectată pentru Bucureşti, şi nu pentru sectoare. Taxa pentru promovarea turismului este folosită pentru promovarea brandului Capitalei', a precizat Firea.

Primarul Capitalei a mai precizat că este vorba de peste un milion de euro anual, sumă care ar putea ajunge la două milioane de euro, în condiţiile unei colectări eficiente a acestei taxe.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.