Poliţiştii au confiscat peste 10 tone de artificii, în valoare de peste 230.000 de lei şi au dat amenzi de aproape 9.000 de lei, în ultima săptămână.

Articolul continua dupa recomandari

În perioada 16-22 decembrie, oamenii legii au constatat 161 de infracţiuni privind obiectele pirotehnice, au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.750 de lei, au confiscat 10.305 kilograme de articole pirotehnice, în valoare de peste 230.000 de lei, şi au retras cinci autorizaţii.

Sancţiunile vin în urma a 558 de acţiuni şi controale în complexe, pieţe şi alte obiective, precizează IGPR. Poliţiştii au verificat activitatea a 206 persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice, scrie News.ro.

Ei au depistat 143 de persoane fizice şi juridice neautorizate, faţă de 166 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale, potrivit IGPR.


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.